Verkkoluento la 9.10.2021 klo 11

luustoluento

Luennon aiheena on shetlanninlammaskoirien yleisimmät perinnölliset luustosairaudet. Pääpaino luennolla on shelttien PEVISAan kuuluvat lonkka- ja kyynärnivelten normaalit rakenteet ja yleisimmät muutokset. Näiden lisäksi luennolla käsitellään myös selkätutkimuksia. Luennoitsijana on Anu Lappalainen, dosentti ELT. Anu on pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri. Hän on tehnyt väitöskirjansa koirien perinnöllisten sairauksien röntgenseulonnasta vuonna 2013 ja toiminut pitkään Suomen Kennelliiton virallisten röntgenlausuntojen antajana. Luennoitsijalle on ilmoittautumislomakkeella mahdollista jättää kysymyksiä jo etukäteen sekä kysyä suoraan luennon aikana. Luennon kesto on noin kaksi tuntia.

Luento sopii kaikille koiran luustoterveydestä kiinnostuneille. Luustoterveys on tärkeä näkökulma koirien hyvinvointiin. Rodun PEVISAssa (perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma) otetaan luuston osalta kantaa kyynärien ja lonkkien tilanteeseen: nämä kuuluvat shetlanninlammaskoirien ns. pakollisiin terveystarkastuksiin. Lisäksi jonkin verran kuvataan selkiä. Viralliset terveystarkastukset tulee tehdä vähintään jalostuskoirille, mutta mahdollisimman monien koirien tarkastaminen on tärkeää koko rodulle, ja myös juuri sinun koirasi kasvattajalle. Jokainen sheltti on jonkun jalostukseen käytetyn koiran sisko, veli, poika tai tytär, ja tilastot ovat sitä parempia, mitä useampia koiria tutkitaan. Myös omistajana saat kuvista hyvää tietoa, sillä luuston terveyttä voi tarpeen vaatiessa tukea sopivalla liikunnalla, ylipainon välttämisellä ja mahdollisesti myös oikeilla lisäravinteilla. Tällöin koirasi voi saada enemmän hyväkuntoisia vuosia. Tule siis kuuntelemaan mitä kaikkea tietoa luustokuvat tuovat, ja miten eri asiat vaikuttavat kokonaisuuteen.

Luento on ilmainen Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsenille. Muille kuin yhdistyksen jäsenille on luennon hinta 20 euroa, jos paikkoja jää. Maksutiedot lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä, ja osallistumislinkin saa lähetettyä maksukuittia vastaan, joten maksu tulee hoitaa mahdollisimman nopeasti, ajoissa ennen luentoa. Luennolle mahtuu 300 osallistujaa. Kaikki voivat ilmoittautua heti, mutta ei-jäsenille ilmoitetaan maksutiedot vasta vkon 40 alussa, jos tilaa silloin on.

Ilmoittautuminen päättyy tiistaina 5.10.2021 klo 24. Ilmoittautuminen tapahtuu oheisen lomakkeen kautta. Ilmoittautuminen on sitova, ja ilmoittamatta jätetystä poisjäännistä veloitetaan 20 euron sakkomaksu. Ilmoitathan siis osoitteeseen jalostustoimikunta.sheltit@gmail.com, jos ilmoittautumisen jälkeen selviää, ettet pystykään osallistumaan luennolle.

Siirry ilmoittautumislomakkeelle klikkaamalla tästä. Jos olet jäsen, otathan valmiiksi esiin jäsennumerosi.

Vanhat tiedotteet

Valitse tiedote

Etsi sivulta