Kuvaohjeet

Toimita lehteen vain alkuperäisiä kuvia, joita ei ole mitenkään muokattu. Taittaja käsittelee kuvien värit ja valot painoon sopivaksi ja voi rajata kuvat pyynnön mukaan.

Toimita jokainen kuva erillisenä kuvatiedostona, ei esimerkiksi tekstitiedoston sisään liitettynä. Kuvien tiedostomuoto voi olla TIF, RAW tai pakkaamaton JPG-tiedosto. Kuvien resoluution olisi hyvä olla vähintään 300dpi, jotta kuva toistuisi hyvälaatuisena lehdessä.

Huomaathan, että kuvat julkaistaan sillä resoluutiolla, kuin ne on lehteen lähetetty. Jos kuvat eivät täytä painoon vaadittavaa minimiresoluutiota, kuvat voivat näyttää lehdessä suttuisilta tai rakeisilta.

Gallerian kuvat
Huomioi aineistojen toimituksessa, että valio-, serti- ja ykkösruusukekuvat esitetään lehdessä vaakakuvina. Älä lähetä galleriaan pystykuvaa, jottei koiran tassut tai korvat rajaudu kuvasta pois.

Katso tarkemmat ohjeet oheisesta ohjekuvasta. Kuva avautuu isommaksi klikkaamalla.

Miten tarkistan kuvan koon?
Kuvan resoluution voi tarkastaa tietokoneella klikkaamalla kuvatiedostoa hiiren oikealla näppäimellä, valitsemalla avautuneesta valikosta ”ominaisuudet” ja sieltä omalta välilehdeltä ”tiedot”.

Huom! Puhelimella otetuissa kuvissa ja netistä ladutuissa kuvissa resoluutio on yleensä 72dpi. Myös järjestelmäkameran tai digikameran asetuksista kannattaa etukäteen tarkastaa, kuvaako kamera korkeimmalla mahdollisella laadulla (kameran oletusasetuksena voi olla pieni kuvakoko).

Etsi sivulta