Meille sheltti?

Oletteko harkinneet uutta perheenjäsentä?

Shetlanninlammaskoira on 2020-luvulla kasvattanut suosiotaan entisestään, joten pennunhankintaan kannattaa paneutua kunnolla: etsiä juuri itselle sopiva kasvattaja, joka osaa valita sopivasta pentueesta juuri teidän perheellenne sopivan pennun. Eri kasvattajia löydät klikkaamalla tästä. Kerrottehan yhteydenotoissanne millaista koiraa olette etsimässä ja millaisen kodin pystytte tarjoamaan.

Sopivaa kasvattajaa etsiessä kannattaa tutustua myös Pennunostajan oppaaseen. Pentuneuvonnasta ja aikuisvälityksestä voit ajoittain löytää myös uutta kotia etsiviä koiria. Rodun suosion vuoksi kasvattajilla usein on kuitenkin pentukyselyitä sen verran, että pentueita tai pentusuunnitelmia ei ilmoiteta yhdistyksen välitykseen.

Mikä on sheltti? Millainen on shelttien terveystilanne?

Shetlanninlammaskoira on monipuolinen paimenkoira, josta on niin aktiiviseksi seurakoiraksi kuin monipuoliseksi harrastuskaveriksikin.

Tutustu kattavaan jalostuksen tavoiteohjelmaan, shelttien perinnöllisten vikojen vastustamisohjelmaan ja jalostusohjeeseen. Näistä dokumenteista saat kattavan kuvan shetlanninlammaskoirien terveystilanteesta, mitä vastuullisten kasvattajien tulisi ottaa huomioon pentueita suunniteltaessa ja muun muassa se millainen on shetlanninlammaskoirien alkuperäinen käyttötarkoitus.

Rotuyhdistyksen sivujen lisäksi tutustumisen arvoinen palvelu on Kennelliiton jalostustietojärjelmä (KoiraNet), jossa pystyt tutustumaan mm. virallisiin terveystuloksiin, kasvattajien aiempien pentueiden tietoihin ja erilaisiin tilastoihin. Kaikki rotukoirat rekisteröidään Kennelliiton rekisteriin ja kaikkien rekisteröityjen shelttienkin tiedot löytyvät täältä.

Miten voin saada lisää tietoa ja osallistua rotuyhdistyksen tapahtumiin?

Omaa pentua etsiessä ja odotellessa on hyvä aika liittyä rotuyhdistyksen jäseneksi. Rotuyhdistykseltä saat paljon tietoa. Esimerkiksi jäsensivuillamme pääset tutustumaan rodun historiaan laajasti, sillä jäsensivuillamme voit lukea Sheltit-lehden vanhojen vuosikertojen lisäksi vielä vanhempien shelttiyhdistysten lehtiä. Jäsenille järjestetään vuodessa mm. joitakin luentoja ja jäsenet voivat tilata rotuaiheisia tuotteita ShelttiShopista.

Rotuyhdistyksen lisäksi liityt samalla myös oman alaosastosi jäseneksi. Oma alaosasto määrittyy asuinpaikkasi postinumeron mukaan. Alaosastot järjestävät erilaisia shelttitapaamisia ja harrastustapahtumia, joihin voi osallistua myös rotuun tutustuvana.

Lue lisää jäseneduista ja tule mukaan!

Etsi sivulta