Ykkösruusukkeet

Mitä ykkösruusukkeet ovat?

Ykkösruusuke on hieno muisto saavutetuista harrastustuloksista. Ykkösruusukkeen hakemiseen on oikeutettu koirakko, joka on omassa harrastuslajissaan saavuttanut ruusukkeeseen vaadittavat tulokset kuluvan kalenterivuoden aikana. Ykkösruusukkeen kustakin lajista voi yhdelle koiralle saada vain kerran.

Tarkoituksena on kerätä kalenterivuoden aikana lajikohtaisesti määritellyt tulokset, joiden vaatimukset täyttävillä koirilla on mahdollisuus saada palkinnoksi upea ruusuke ja/tai nimi lehteen.

Ykkösruusukkeen saaneiden koirien nimet julkaistaan vuosittain Sheltit-lehden ykkösnumerossa. Myös koiran kuva julkaistaan, mikäli koiran omistaja lähettää tuloksen mukana kuitin suoritetusta maksusta yhdistyksen tilille ja ohjeiden mukaisen kuvan koirasta.

25 euron maksu sisältää ruusukkeen + kuvan lehteen + ruusukkeen lähetyksen postitse. Kaikki tilatut ykkösruusukkeet postitetaan tilaajille.

Hallituksen lokakuussa 2022 tekemän päätöksen mukaisesti vuodesta 2023 alkaen voi myös ostaa 10 euron maksulla kuvan lehteen ja jättää ruusukkeen tilaamatta.

Kaikki ykkösruusukkeen saaneet luetaan vuosikokouksessa.

Alla on ensin lajikohtaiset vaatimukset ja sen jälkeen hakuohjeet. Ykkösruusukkeiden hakulomake löytyy jäsensivuilta (vaatii kirjautumisen).

Näyttelyt – punainen ruusuke 

Ykkösruusuke voidaan antaa kaikille Suomessa asuvien ja Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsenten omistamille shetlanninlammaskoirille, jotka ovat saaneet kalenterivuoden aikana vähintään kolme (3) kertaa ERI-palkinnon (punainen nauha) laatuarvostelussa Suomen Kennelliiton virallisissa näyttelyissä ja jotka on maksettu. Palkinto annetaan samalle koiralle vain kerran per laji.

Agility: agility- ja hyppyradat – musta ruusuke

Ykkösruusuke voidaan antaa kaikille Suomessa asuvien ja Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsenten omistamille shetlanninlammaskoirille, jotka kalenterivuoden aikana ovat saaneet kolme (3) kertaa 0-tuloksen 1., 2. tai 3. luokassa Suomessa pidetyissä virallisissa agilitykilpailuissa agility- tai hyppyradalta. Tulokset voivat koostua vain toisesta tai molemmista lajimuodoista (agility ja hyppy). Palkinto annetaan samalle koiralle vain kerran.

Agility: games-lajit – tummansininen ruusuke

Ykkösruusuke voidaan antaa kaikille Suomessa asuvien ja Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsenten omistamille shetlanninlammaskoirille, jotka kalenterivuoden aikana ovat saaneet kolme (3) kertaa merkitsevän tuloksen* 1., 2. tai 3. luokassa Suomessa pidetyissä virallisissa gamblers tai snooker -kilpailuissa. Tulokset voivat koostua vain toisesta tai molemmista lajeista. Palkinto annetaan samalle koiralle games-lajeista vain kerran.

*Merkitsevä tulos on määritelty laji- ja kilpailuohjeessa:

B.3. Gamblers https://www.agilityliitto.fi/site/assets/files/7831/b_3_laji-_ja_kilpailuohje_-_lajimuoto_gamblers_1_1_2023_alkaen.pdf

B.4. Snooker: https://www.agilityliitto.fi/site/assets/files/7831/b_4_laji-_ja_kilpailuohje_lajimuoto_snooker_1_1_2023_alkaen.pdf

Hoopers (viralliset kilpailut alkavat vasta vuonna 2024) – turkoosi ruusuke

Ykkösruusuke voidaan antaa kaikille Suomessa asuvien ja Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsenten omistamille shetlanninlammaskoirille, jotka kalenterivuoden aikana ovat saaneet kolme (3) kertaa 0-tuloksen 1., 2. tai 3. luokassa Suomessa pidetyissä virallisissa hooperskilpailuissa. Palkinto annetaan samalle koiralle vain kerran per laji.

Hoopersin ykkösruusuketta ei jaeta vuonna 2023.

TOKO – keltainen ruusuke

Ykkösruusuke voidaan antaa kaikille Suomessa asuvien ja Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsenten omistamille shetlanninlammaskoirille, jotka ovat saaneet kalenterivuoden aikana kolme (3) kertaa 1. palkinnon alokas-, avoimessa-, voittaja- tai erikoisvoittajaluokassa. Palkinto annetaan samalle koiralle vain kerran per laji. Vain Suomen Kennelliiton virallisissa kokeissa saavutetut tulokset huomioidaan.

Rally-toko – harmaa ruusuke

Ykkösruusuke voidaan antaa kaikille Suomessa asuvien ja Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsenten omistamille shetlanninlammaskoirille, jotka ovat saaneet kalenterivuoden aikana kolme (3) kertaa vähintään 90 pisteen tuloksen alokas-, avoin-, voittaja- tai mestariluokassa. Palkinto annetaan samalle koiralle vain kerran, per laji. Vain Suomen Kennelliiton virallisissa kokeissa saavutetut tulokset huomioidaan.

Koiratanssi – lila ruusuke

Ykkösruusukkeen voi hakea koiralle, jonka ohjaaja tai omistaja on Suomessa asuva ja shetlanninlammaskoirat ry:n jäsen, kun on saanut kolme (3) KUMA:n/SERTI:n arvoista tulosta virallisista (SKL:n alaisista) kalenterivuoden aikana olleista koiratanssikilpailuista yhdestä luokasta. Palkinto annetaan samalle koiralle vain kerran, per laji. 

Paimennus – vihreä ruusuke

Ykkösruusukkeen voi hakea koiralle, jonka ohjaaja tai omistaja on Suomessa asuva ja shetlanninlammaskoirat ry:n jäsen. Ykkösruusukkeeseen oikeutettuja ovat koirat, jotka ovat suorittaneet paimennuskokeissa (paimE, paim1, paim2, paim3) koulutustunnukseen oikeuttavan tuloksen, kalenterivuoden aikana, eli PaimE tulos oltava väh. 60p, muissa luokissa väh. 80p. Palkinto annetaan samalle koiralle vain kerran, per laji.

Nosework – oranssi ruusuke

Ykkösruusukkeen voi hakea koiralle, jonka ohjaaja tai omistaja on Suomessa asuva ja shetlanninlammaskoirat ry:n jäsen. Ykkösruusukkeeseen oikeutettuja ovat koirat, jotka ovat suorittaneet nosework-kokeissa 2 kpl 100 pisteen tuloksen (korkeintaan 3 virhepistettä/tulos) kalenterivuoden aikana. Tulokset voivat olla mistä tahansa etsintämuodoista. Palkinto annetaan samalle koiralle vain kerran, per laji.

Ykkösruusukkeen hakeminen

Vuoden 2023 tulosten perusteella ykkösruusuketta tulee hakea viimeistään 31.12.2023. Kun haet ruusuketta:

  1. Maksa maksu yhdistyksen tilille
  2. Etsi koirasta ohjeet täyttävä kuva lehteä varten
  3. Kirjaudu sisään jäsensivuille 
  4. Täytä jäsensivut-osiossa ykkösruusukelomake (lomake / koira / laji) ja liitä lomakkeeseen
    • kuitti maksusta (esim. pdf-tiedosto)
    • Sheltit-lehteen tuleva kuva koirastasi
  5. Onnistuneesti lähetetystä lomakkeesta tulee sähköpostiisi vahvistus. Ainakin gmailissa vahvistus voi mennä myös roskapostikansioon.
  6. Jää odottamaan, ykkösruusukkeet postitetaan viimeistään kevään vuosikokouksen jälkeen

Hakulomake

Samalla lomakkeella haetaan kaikkien eri lajien ruusukkeita. Huomioithan, että selkeyden vuoksi täytät kuitenkin vain yhden lajin ja yhden koiran tiedot kerrallaan. Eli täytä niin monta lomaketta kuin haet ruusukkeita. Varmistathan myös, että täytät lomakkeen ihan loppuun asti, lisäät tarvittavat liitteet ja painat lopuksi lähetä-nappulaa.

Vuoden 2023 ykkösruusuke voidaan myöntää, jos lomake on täytetty viimeistään 31.12.2023. Kullekin KOIRALLE voi hakea ykkösruusuketta vain yhden kerran kustakin lajista.

Huom! Mikäli olet liittynyt jäseneksi aikavälillä 1.11.-31.12. olet seuraavan vuoden jäsen, joten et voi hakea kuluvalta vuodelta ykkösruusuketta.

Lomakkeen löydät kirjautumalla ensin jäsensivuille.

Etsi sivulta