Ykkösruusukkeet

Mitä ykkösruusukkeet ovat?

Ykkösruusuke on hieno muisto saavutetuista harrastustuloksista. Ykkösruusukkeen hakemiseen on oikeutettu koirakko, joka on omassa harrastuslajissaan saavuttanut ruusukkeeseen vaadittavat tulokset kuluvan kalenterivuoden aikana. Ykkösruusukkeen kustakin lajista voi yhdelle koiralle saada vain kerran.

Tarkoituksena on kerätä kalenterivuoden aikana lajikohtaisesti määritellyt tulokset, joiden vaatimukset täyttävillä koirilla on mahdollisuus saada palkinnoksi upea ruusuke ja/tai nimi lehteen.

Ykkösruusukkeen saaneiden koirien nimet julkaistaan vuosittain Sheltit-lehden ykkösnumerossa. Myös koiran kuva julkaistaan, mikäli koiran omistaja lähettää tuloksen mukana kuitin suoritetusta maksusta yhdistyksen tilille ja ohjeiden mukaisen kuvan koirasta.

25 euron maksu sisältää ruusukkeen + kuvan lehteen + ruusukkeen lähetyksen postitse. Kaikki tilatut ykkösruusukkeet postitetaan tilaajille ja nimet luetaan vuosikokouksessa. 

Alla on ensin lajikohtaiset vaatimukset ja sen jälkeen hakuohjeet ja hakulomake vuodelle 2022.

Näyttelyt

Ykkösruusuke voidaan antaa kaikille Suomessa asuvien ja Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsenten omistamille shetlanninlammaskoirille, jotka ovat saaneet kalenterivuoden aikana vähintään kolme (3) kertaa ERI-palkinnon (punainen nauha) laatuarvostelussa Suomen Kennelliiton virallisissa näyttelyissä ja jotka on maksettu. Palkinto annetaan samalle koiralle vain kerran per laji.

Agility

Ykkösruusuke voidaan antaa kaikille Suomessa asuvien ja Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsenten  omistamille shetlanninlammaskoirille, jotka kalenterivuoden aikana ovat saaneet kolme (3) kertaa 0-tuloksen 1., 2. tai 3. luokassa Suomessa pidetyissä virallisissa agilitykilpailuissa. Palkinto annetaan samalle koiralle vain kerran per laji.

TOKO

Ykkösruusuke voidaan antaa kaikille Suomessa asuvien ja Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsenten omistamille shetlanninlammaskoirille, jotka ovat saaneet kalenterivuoden aikana kolme (3) kertaa 1. palkinnon alokas-, avoimessa-, voittaja- tai erikoisvoittajaluokassa. Palkinto annetaan samalle koiralle vain kerran per laji. Vain Suomen Kennelliiton virallisissa kokeissa saavutetut tulokset huomioidaan.

Rally-toko

Ykkösruusuke voidaan antaa kaikille Suomessa asuvien ja Shetlanninlammaskoirat ry:n jäsenten omistamille shetlanninlammaskoirille, jotka ovat saaneet kalenterivuoden aikana kolme (3) kertaa vähintään 90 pisteen tuloksen alokas-, avoin-, voittaja- tai mestariluokassa. Palkinto annetaan samalle koiralle vain kerran, per laji. Vain Suomen Kennelliiton virallisissa kokeissa saavutetut tulokset huomioidaan.

Koiratanssi

Ykkösruusukkeen voi hakea koiralle, jonka ohjaaja tai omistaja on Suomessa asuva ja shetlanninlammaskoirat ry:n jäsen, kun on saanut kolme (3) KUMA:n/SERTI:n arvoista tulosta virallisista (SKL:n alaisista) kalenterivuoden aikana olleista koiratanssikilpailuista yhdestä luokasta. Palkinto annetaan samalle koiralle vain kerran, per laji. 

Paimennus

Ykkösruusukkeen voi hakea koiralle, jonka ohjaaja tai omistaja on Suomessa asuva ja shetlanninlammaskoirat ry:n jäsen. Ykkösruusukkeeseen oikeutettuja ovat koirat, jotka ovat suorittaneet paimennuskokeissa (paimE, paim1, paim2, paim3) koulutustunnukseen oikeuttavan tuloksen, kalenterivuoden aikana, eli PaimE tulos oltava väh. 60p, muissa luokissa väh. 80p. Palkinto annetaan samalle koiralle vain kerran, per laji. 

Ykkösruusukkeen hakeminen

Vuoden 2022 tulosten perusteella ykkösruusuketta tulee hakea viimeistään 31.12.2022. Kun haet ruusuketta:

  1. Maksa maksu yhdistyksen tilille
  2. Etsi koirasta ohjeet täyttävä kuva lehteä varten
  3. Täytä lomake (yksi lomake per koira per laji) ja liitä lomakkeeseen
    • kuitti maksusta (esim. pdf-tiedosto)
    • Sheltit-lehteen tuleva kuva koirastasi
  4. Onnistuneesti lähetetystä lomakkeesta tulee sähköpostiisi vahvistus. Ainakin gmailissa vahvistus voi mennä myös roskapostikansioon.
  5. Jää odottamaan, ykkösruusukkeet postitetaan viimeistään kevään vuosikokouksen jälkeen

Maksutiedot
Saaja: Shetlanninlammaskoirat ry
Tilinumero: FI66 1026 3000 4044 44
Viesti: Ykkösruusuke ja laji
Summa: 25 euroa per ruusuke

Hakulomake

Samalla lomakkeella haetaan kaikkien eri lajien ruusukkeita. Huomioithan, että selkeyden vuoksi täytät kuitenkin vain yhden lajin ja yhden koiran tiedot kerrallaan. Eli täytä niin monta lomaketta kuin haet ruusukkeita. Varmistathan myös, että täytät lomakkeen ihan loppuun asti, lisäät tarvittavat liitteet ja painat lopuksi lähetä-nappulaa. Vuoden 2022 ykkösruusuke voidaan myöntää, jos lomake on täytetty viimeistään 31.12.2022. Kullekin KOIRALLE voi hakea ykkösruusuketta vain yhden kerran kustakin lajista.

Perustiedot

Maksutiedot

Kuva

Kuvat tulee lähettää alkuperäisessä muodossaan. Kuvan resoluution tulisi olla 300 dpi ja koko vähintään 1200 x 800 pikseliä, tiedostokoko >1 MB.

Haen ruusuketta

Jos haluat hakea ruusukkeita useammalle lajille, täytäthän jokaiselle lajille oman lomakkeensa.

Näyttelyt

Agility

Toko

Rally-toko

Koiratanssi

Paimennus

*-merkityt kohdat ovat pakollisia