Etsitään: lajivastaavia agilityyn, rally-tokoon, tokoon ja paimennukseen

Kuvaaja: Heidi Piiroinen

Lajivastaavien tehtävä on tukea shetlanninlammaskoirien monipuolista harrastustoimintaa ja lajituntemusta jäsenten keskuudessa eri tavoin. Lajivastaavan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat innostus ja kiinnostus omaan lajiin. Lajivastaava kehittää lajin toimintoja yhdistyksessä, kuten esimerkiksi huolehtii lajiin liittyvät ajankohtaiset materiaalit Sheltit-lehden numeroihin, vastaa Vuoden Sheltti -kilpailusta omassa lajissa, organisoi lajin rotumestaruuskilpailut jne. Lajivastaava voidaan myös kutsua hallituksen kokoukseen lajin kuulumisia käsittelevään osaan. Lajivastaavat toimivat hallituksen alaisuudessa. Tutustuthan tehtäviin tarkemmin alta.

Lajivastaavat valitaan hallituksen päätöksellä. Tehtävää voi tarvittaessa hoitaa useampi henkilö, mutta tällöin heidän tulee koordinoida vastuualueet ja nimetä, kuka lajivastaavista vastaa mistäkin tehtävänosasta. Mikäli tehtävästä haluaa luopua, asiasta tulee ilmoittaa kirjallisesti sihteerille ja puheenjohtajalle. Toiminnan jatkuvuuden kannalta yhdistys toivoo, että tehtävää olisi valmis hoitamaan uuden lajivastaavan löytymiseen asti ja tämän jälkeen perehdyttämään uuden lajivastaavan ko tehtävään.

Tärkeimmät tehtävät

 • Konsultoi hallitusta lajiin liittyvissä kysymyksissä, esim. Vuoden Sheltti -kisan pistelaskennan muutoksissa
 • Huolehtii Vuoden Sheltti -kilpailun lajikohtaisesta pistelaskusta
 • Toimii osana lehtitoimikuntaa, ja siten toimittaa itse tai lajin harrastajilta materiaalia lehtitoimikunnalle
 • Vastaa yhdistyksen rotumestaruus-kilpailun järjestämisestä ja hyväksyttää järjestelyihin liittyvät päätökset yhdistyksen hallituksella 
  • Varmistaa kilpailun järjestäjät 
  • Hankkii kilpailun palkinnot
  • Ilmoittaa yhdistyksen sihteerille ehdotuksensa järjestäjästä ja palkinnoista kustannusarvioineen
 • Toimittaa tai itse päivittää lajiin liittyvää infoa yhdistyksen nettisivuille ja some-tileille (yhteistyössä kotisivuvastaavan ja somevastaavan kanssa)

Hae mukaan ja tee lajivastaavan pestistä sinun näköisesi! Lajivastaavana pääset varmasti syventämään tietojasi lajista ja tutustumaan mahtaviin shelttiharrastajiin mahdollisesti ympäri Suomen. Lähetä hakemuksesi otsikolla lajivastaava + laji (esim. Lajivastaava toko) osoitteeseen sihteeri@shetlanninlammaskoirat.fi. Ja jos tosiaan et yksin halua ottaa vastuuta koko toimenkuvasta, voitte hakea vastaaviksi myös yhdessä kaverin kanssa!

Huomaathan myös kokonaan uuden nosework-lajivastaavan pestin, johon myös haetaan tekijää!

Artikkelikuvan kuvaaja Heidi Piiroinen

Vanhat tiedotteet

Valitse tiedote

Etsi sivulta