Agility

Agility on urheilulaji, jossa ohjaaja ja koira tekevät yhteistyötä esteradalla. Agilityradalla koiran täytyy osata erilaisten esteiden suoritustavat, ymmärtää ohjaajan vihjeitä radan jatkumissuunnasta sekä paljon muita taitoja. Vauhti ja erilaiset esteet tekevät lajista koiralle fyysisesti vaativan lajin. Koiran ohella myös monet ohjaajat viehättyvät lajin vauhdikkuudesta ja nauttivat urheilemisen ilosta yhdessä koiransa kanssa.

Shetlanninlammaskoirista suurin osa kilpailee agilityssa mini- tai mediluokissa. Minit ovat säkäkorkeudeltaan alle 35 cm ja medit taas 35-43 cm. Shetlanninlammaskoirissa on kuitenkin niin isoa kokovaihtelua, että sheltti taitaa olla ainoa rotu, jonka edustajia kilpailee agilityssa jokaisessa säkäluokassa pikkuministä (alle 28 cm) aina isoihin makseihin asti.

Shetlanninlammaskoiria näkee agilityssa runsaasti – usein miellyttämisenhaluisen ja hyvinliikkuvan koiran kanssa harrastaminen on varsin mukavaa. Agilitya voi toki harrastaa, vaikkei koskaan haluaisi kilpailemaan, mutta shelttejä myös kilpailee agilityssa runsaasti aina kansallisen ja kansainvälisen tason kärjessä asti omissa kokoluokissaan. Suomessa sheltit kisasivat 14655 starttia vuonna 2019.

Yhdistys on myös Suomen Agilityliiton jäsen. Vuonna 2021  yhdistyksen nimissä olevalla lisenssillä kilpaili agilityssä 5 ohjaajaa.

HUOM Kilpailijat! Lisenssiä ei saa hankkia Shetlanninlammaskoirat ry:n nimiin ilman yhdistyksen hallituksen hyväksyntää!

Olethan lisenssin hankinnasta sähköpostitse yhteydessä sihteeriin sihteeri@shetlanninlammaskoirat.fi