Vuosikokous 16.3.2024

Shetlanninlammaskoirat – Shetland Sheepdogs ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään

lauantaina 16.3.2024 klo 13.00 alkaen
Scandic Tampere City, Hämeenkatu 1, 33100 Tampere

Äänestyksissä käytämme äänestyskoppi.fi -palvelua (myös paikan päällä osallistuvat käyttävät äänestyksissä sähköistä palvelua). Palvelu ei vaadi jäseniltä erillistä tiliä tai kirjautumista. Äänestystilanteissa kokoukseen osallistuva saa sähköpostiinsa linkin äänestykseen. Äänioikeudet tarkistetaan etukäteen.

Kokoukseen pääsee mukaan ja äänioikeuden saa vain ennakkoon ilmoittautumalla! Ilmoittautuminen paikan päälle tulee tehdä to 29.2.2024 klo 21 mennessä, etäosallistuminen tulee ilmoittaa to 7.3.2024 klo 21 mennessä alla olevalla ilmoittautumislomakkeella:

Ilmoittautuminen: Shetlanninlammaskoirat ry:n sääntömääräinen vuosikokous 2024 (google.com)

Tarkemmat ohjeet ja aikataulut osallistumisesta sekä kokousmateriaalit toimitetaan ilmoittautumislomakkeessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen kokousviikolla.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja muutosehdotus Pevisaan. Pevisan muutosehdotus koskee urosten jälkeläismäärän rajoittamista. Mikäli Pevisan muutosehdotus hyväksytään, äänestetään kokouksessa kahden vaihtoehdon väliltä. 

Paikan päällä kahvitarjoilu, tervetuloa!

Shetlanninlammaskoirien PEVISA-ohjelma – ehdotus vuosikokoukselle 16.3.2024. 

Muutosehdotus vahvennetulla tekstillä. PEVISA-ehdotus ajalle 1.1.2025 – 31.12.2027.

 • Pentujen vanhemmista tulee astutushetkellä olla 
  • lonkkakuvauslausunto, 
  • kyynärnivelkuvauslausunto ja 
  • voimassa oleva silmätarkastuslausunto. 

Silmätarkastuslausunto ei saa olla 24 kk vanhempi. PRA:ta sairastavan koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä. 

 • Yksittäisen uroksen jälkeläisten enimmäismäärä saa olla korkeintaan sata (100). Viimeinen rajan ylittävä pentue rekisteröidään kokonaisuudessaan 

TAI 

 • Yksittäisen uroksen jälkeläisten enimmäismäärä saa olla korkeintaan sata (100), joista korkeintaan 50 alle viiden (5) vuoden iässä tapahtuneesta astutuksesta. Viimeinen rajan ylittävä pentue rekisteröidään kokonaisuudessaan. 
 • Ulkomaisia uroksia koskeva poikkeus: ei vaadita lonkkakuvaus-, kyynärkuvaus- tai silmätarkastuslausuntoa (2 pentuetta). 
 • Ulkomaisia, jalostuslainaan tuotuja narttuja koskeva poikkeus: ei vaadita lonkkakuvaus-, kyynärkuvaus- tai silmätarkastuslausuntoa (1 pentue). 
 • Seuraavat väriyhdistelmät ovat kiellettyjä: Merle-merle-yhdistelmät ja lisäksi soopeli-merleyhdistelmät. 

Vuodesta 2023 lähtien ulkomaisilta uroksilta ei vaadita silmätarkastuslausuntoa kahteen Suomessa syntyvään pentueeseen. Astutuksen tai siemennyksen sijainnilla ei ole enää merkitystä. Jos ulkomaista urosta käytetään jalostukseen Suomessa vielä kahden rekisteröidyn pentueen jälkeen, silloin sitä koskee samat PEVISA-ehdot kuin kotimaisiakin uroksia. 

Ulkomaiselle, jalostuslainaan tuodulle nartulle voidaan rekisteröidä yksi pentue poiketen PEVISA-ehdoista. Ulkomaisella jalostuslainaan tuodulla nartulla tarkoitetaan narttua, jonka omistaja/omistajat asuvat ulkomailla ja jonka jalostusoikeus on luovutettu Suomessa asuvalle henkilölle. Jalostuslainaan tuotavan nartun on täytettävä yleiset koirarekisterissä olevat ehdot, mm. nartun tulee olla täyttänyt 18 kk ja sillä on korkeintaan neljä aikaisempaa pentuetta. 

Poikkeusluvat PEVISA-ehdoista tulee aina hakea ajoissa jalostustoimikunnalta jo ennen astutusta.

Etsi sivulta